Verkstad

Målet för oss på Örebro Violinateljé är att erbjuda våra kunder professionell instrumentvård och rådgivning. Vi värderar kvalitet och noggrannhet samt goda kundrelationer mycket högt. Internationell utbildning samt lång erfarenhet har format vårt arbete, och ett fortsatt utbyte med både kollegor och musiker utvecklar ständigt nya tankesätt och arbetsmetoder.

Klangförbättring

Klangförbättring innebär justeringar som görs för att förbättra instrumentets ton och spelbarhet. Vi på ateljén arbetar med att hjälpa våra kunder att hålla sina stråkinstrument i bästa möjliga skick. Detta kan handla om allt ifrån mindre justeringar av ljudpinne och stall till anpassning av en ny basbjälke. Vi arbetar i en öppen relation med kunden för att tillsammans kunna nå instrumentets yttersta kapacitet vad gäller spelbarhet och klangkaraktär. 


Reparation och restauration

Ateljéns kunniga fiolbyggare utför alla typer av reparationer och restaurationer av stråkinstrument. Vid en skada på ett instrument kan vi hjälpa till att utfärda en skadebedöming, något som ofta behövs vid kontakten med ditt försäkringsbolag. Läs mer om detta under fliken Värdering och intyg.


Tagling

Omtagling av stråken har stor betydelse för funktion och spelbarhet. Stråkens tagel blir med tid och flitigt användande utslitet. Detta leder till att instrumentet svarar sämre och möjligheten att forma och artikulera klangfärgen blir betydligt mindre.

Vi taglar om din stråke och erbjuder även alla förekommande reparationer såsom byte av tumläder, lindning och balansering, ny spetsplatta, ny mutter m.m.


Nybyggnation av violin, viola och cello

Samuel Casco och Thea Schröder bygger stråkinstrument av högsta kvalitetsklass. Instrument byggda på ateljén spelas idag av allt ifrån musikstuderande till solister i bland annat Sverige, Tyskland, Ryssland och USA.