Om oss

Örebro Violinateljé specialiserar sig på restauration och försäljning av stråkinstrument och stråkar samt på nybyggnation av violin, viola och cello. I ateljén finns alltid tillgång till ett stort urval av instrument och stråkar, samt strängar, fodral och andra tillbehör till försäljning. Vi erbjuder även uthyrning av stråkinstrument samt utför värdering och skadebedömning, se mer under respektive flik.


Vi som arbetar på Örebro Violinateljé


Samuel Casco

Samuel började spela fiol i 10-årsåldern och efter gymnasiet utbildade han sig till fiolbyggare och restauratör. Samuel tog en diplomerad examen på Chicago School of Violin Making och gick även en stråkreparatörsutbildning på University of New Hampshire.

Under fyra år hade Samuel anställning som stråk- och instrumentreparatör på Mikael Becker Fine Violins i USA.

1999 flyttade han till Sverige och grundade år 2000 Örebro Violinateljé.


Thea Schröder

Thea är diplomerad fiolbyggare och restauratör, utbildad vid Staatliche Geigenbauschule Mittenwald i Tyskland. Efter examen flyttade Thea till Holland och arbetade som anställd hos Willem Bouman & Zon i Den Haag. Thea har varit en aktiv musiker sedan 5-årsåldern.

Idag arbetar Thea som violinmakare och restauratör på Örebro Violinateljé.


Tania Frid

Tania är utbildad musiklärare vid Musikhögskolan på Örebro Universitet. Huvudinstrumentet var då altfiol men idag spelar hon också mycket svensk folkmusik på fiol.

Tania arbetar deltid som administratör och butiksbiträde på Örebro Violinateljé.